ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    Με νομοθετική διάταξη ευρύτερου περιεχομένου που ψηφίστηκε από τη Βουλή αναμένεται η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας με πολλαπλή στόχευση.  Στα πλαίσια αυτής της νομοθετικής διαδικασίας και πρωτοβουλίας, αναμένεται εντός των επομένων ημερών η κατάθεση σχεδίου νόμου, με το οποίο θα διευθετούνται οι προϋποθέσεις και οι όροι για την εξαγορά και την τακτοποίηση των καταπατημένων δημοσίων κτημάτων.

    Με αυτόν τον τρόπο, πρόκειται να δοθεί τέλος στην μακροχρόνια καταπάτηση και χρησιμοποίηση των ακινήτων αυτών από ιδιώτες, που εντωμεταξύ τα έχουν επιμεληθεί και αξιοποιήσει, ενώ είναι έως τώρα στην ευκαιριακή διάθεση των δημοσίων υπηρεσιών που τους «απειλούν» ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μεθόδους όπως:

  • με την έξωση τους π.χ. με Πρωτόκολλο αποβολής , δηλαδή με την αποβολή τους από την χρήση των ακινήτων,
  • με διακανονισμούς συχνότατα οικονομικά δυσβάσταχτους, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των περιπτώσεων στις οποίες αναφέρονται είναι χαμόσπιτα που συντηρούνται με πολύ κόπο από τους κατόχους τους συνήθως ηλικιωμένους.

     Τα ακίνητα αυτά που είναι επί δεκαετίες “στον αέρα” και για τις δύο πλευρές (ιδιώτες και Δημόσιο), γιατί :

      Α.  οι μεν κάτοχοι τους δεν έχουν νόμιμους τίτλους και δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν νόμιμο δικαίωμα κατά του Δημοσίου,  

      Β. και το Δημόσιο δεν έχει την δυνατότητα αξιοποίησης των ακινήτων αυτών χωρίς να δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα  στις κατά τόπους κοινωνίες.

      Σημειώνεται μάλιστα ότι εκτός των άνω μεμονωμένων περιπτώσεων δεν είναι αμελητέες και αρκετές περιπτώσεις κατεχομένων όπου χαρακτηρίζεται ως δημόσια και μάλιστα δασική έκταση κάποια περιοχή στην οποία δεν υπάρχουν πλέον δάση (από 50ετίας) και η οποία αποτελεί οργανωμένο τμήμα πόλεως – που μπορεί να στεγάζει ακόμη και το Δημαρχείο της πόλεως αυτής.

     Το Γραφείο μας με μακρά εμπειρία στο χειρισμό των παραπάνω υποθέσεων παρακολουθεί με σοβαρότητα την εξέλιξη του εν λόγω σοβαρότατου θέματος και είναι σε θέση να πληροφορήσει με εγκυρότητα και να εξασφαλίσει με ακρίβεια τα δικαιώματα του κάθε ενδιαφερόμενου ατόμου που εμπλέκεται στις ανωτέρω καταστάσεις.

     Η συνεργασία μας με ειδικούς συμβούλους και εξειδικευμένους μηχανικούς, πάντα ικανούς να επιλύσουν τις παραπάνω υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται ποικίλοι παράγοντες , εγγυάται την επίλυση των προβλημάτων σας γρήγορα και ικανοποιητικά.

     Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για  την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση και διασφάλιση των συμφερόντων τους. 

     Τρόπος επικοινωνίας μαζί μας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  :

  1. Μέσω e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  2. Μέσω τηλεφώνου : 210 3800306
  3. Μέσω επιστολής στην διεύθυνση: Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27,                                                                                                                                                                                                                 Αθήνα, Τ.Κ. 11475

                                                                    

      Μαρία Ροκάνη

Δικηγόρος    παρ’ Αρείω Πάγω.

     www.law-nous.gr

LAW NOUS

Δικηγορικό Γραφείο Μαρία Ροκάνη

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε νομικό θέμα σας απασχολεί και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε με τον πιο σωστό τρόπο.

 Μέλος Δ.Σ.Α

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο

+30 2103800306

Διεύθυνση

Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27
Αθήνα ΤΚ: 11475  Ελλάδα

Έναντι Εφετείου ΑθηνώνΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ