Υπερχρεωμένα Nοικοκυριά - Προσδιορισμός μηνιαίων καταβολών λόγω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του οφειλέτη -.

Το Ειρηνοδικείο Πατρών πρόσφατα απασχόλησε μία υπόθεση από αυτές που κατά χιλιάδες εισάγονται και καθρεφτίζουν την φτωχοποίηση της κοινωνίας και της ζωής των Ελλήνων Πολιτών οι οποίοι στενάζουν κάτω από το βάρος των οφειλών προς τις Τράπεζες και τα λοιπά Πιστωτικά Ιδρύματα. Η υπόθεση λοιπόν έχει ως παρακάτω:

            (1)       Δημόσιος Υπάλληλος, Αστυνομικός,  με εξαμελή οικογένεια (σύζυγο και τέσσερα ανήλικα παιδιά) είχε λάβει κάποια στιγμή της ζωής του δάνειο,  από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  Το δάνειο αυτό δεν μπορούσε να το εξυπηρετήσει και με το Πιστωτικό Ίδρυμα δεν κατάφερε να βρει μία συμβιβαστική και εξωδικαστική λύση. Έτσι, ο οφειλέτης (πολύτεκνος και αστυνομικός) προσέφυγε στον Νόμο και τη Δικαιοσύνη για να προστατεύσει την επιβίωση της οικογενείας του.

            (2).      Τον Ιούλιο 2016,  που δικάστηκε η υπόθεση του με την ταχεία διαδικασία,  λάμβανε από την υπηρεσία του 1050 ευρώ γιατί ήταν εξαναγκασμένος από τα δυσβάσταχτα καθημερινά έξοδα να είναι συνεχώς μακριά από την οικογένεια του και εργάζεται ακόμα και σε νυχτερινή βάρδια καθώς και τα Σαββατοκύριακα,  για το επιπλέον ποσό των 200 ευρώ!!!! Από την εκδίκαση , η δόση του δανείου του προσδιορίστηκε τότε (Ιούλιος 2016),  από το δικαστήριο,  ήταν  200 ευρώ παρακρατούμενα μηνιαίως από το μισθό του,  συν 80 ευρώ καταβλητέα μηνιαίως εξ ιδίων χρημάτων στο ταμείο. Δηλαδή κατέβαλε για την αποπληρωμή του Δανείου που έλαβε ως Δημόσιος Υπάλληλος μηνιαίως ποσό 280 ευρώ.

            (3).      ¨Όμως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού,  η υπηρεσία του (Ελληνική Αστυνομία), έπαψε να έχει ανάγκη την προσφορά του σε επιπλέον του ωραρίου του χρόνο απασχόλησης –σταμάτησαν οι νυχτερινές βάρδιες και η απασχόληση τα Σαββατοκύριακα,  - έτσι ο μηνιαίος μισθός του μειώθηκε κατά 200 ευρώ (το επιπλέον ποσό λόγω νυχτερινών βαρδιών). Επιπλέον, τα έξοδα διαβίωσης της οικογένειας,  με τις σχολικές ανάγκες των παιδιών, αυξήθηκαν από τον Σεπτέμβριο 2016 .  Ως εκ τούτου αναγκάστηκε να προσφύγει και πάλι στο Δικαστήριο για το αυτονόητο !!!!! την επιβίωση του και την επιβίωση της οικογενείας του.

(4).      Το Δικαστήριο,  πράγματι δέχθηκε το αίτημα του καθόσον κατά το Νόμο 3869/2010 για τον προσδιορισμό του ποσού των μηνιαίων καταβολών το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, η οποία προσδιορίζεται αφενός από τα εισοδήματα του και αφετέρου από τις βιοτικές του ανάγκες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα στοιχειώδη έξοδα για διατροφή,  ένδυση, θέρμανση, ηλεκτροφωτισμό κλπ και μείωσε την μηνιαία καταβαλλόμενη δόση στο συνολικό ποσό των 100 ευρώ με παρακράτηση από το μισθό του.

  1. Ο ανωτέρω πολίτης,  είναι ένας από τους πολλούς δανειολήπτες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση,  αυτοί και οι οικογένειες τους λόγω της απαράδεκτης πολιτικής των πιστωτικών ιδρυμάτων. Αυτές οι διαφορές,  πρέπει να λύνονται εξώδικα και με κόστος πολύ μικρό που θα μπορούσαν να αναλαμβάνουν τα άνω ιδρύματa-τράπεζες.
  2. Το γραφείο μας έχει την δυνατότητα να κινηθεί προς τα πιστωτικά ιδρύματα με τρόπο σαφή και ουσιαστικό , να προχωρήσει σε άμεσες και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα, γρήγορα, άμεσα , ουσιαστικά και με χαμηλό κόστος.

Το γραφείο διαθέτει διαπραγματευτές που θα λύσουν το πρόβλημά σας άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε ουσιαστικά :

Τηλ :  2103800306 (αφήστε το μήνυμα σας , και θα σας απαντήσουμε άμεσα)

Φαχ : 2106427335  ή,

βρείτε μας στο www.law-nous.gr     ή               Κυρρίλου Λουκάρεως 25-27

                                                                   Αθήνα , ΤΚ 114 75

                                                                   (έναντι Εφετείου Αθηνών)

LAW NOUS

Δικηγορικό Γραφείο Μαρία Ροκάνη

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε νομικό θέμα σας απασχολεί και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε με τον πιο σωστό τρόπο.

 Μέλος Δ.Σ.Α

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο

+30 2103800306

Διεύθυνση

Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27
Αθήνα ΤΚ: 11475  Ελλάδα

Έναντι Εφετείου ΑθηνώνΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ