ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

           Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ εξέτασε πρόσφατα υπόθεση μεταξύ Σλοβάκικης Τράπεζας και δανειολήπτριας της για την σύναψη τραπεζικού δανείου. Στην σύμβαση αυτή μεταξύ άλλων προβληματικών σημείων υπήρχαν και Γενικοί  Όροι Συναλλαγών – τα γνωστά ψιλά γράμματα – που δεν εξηγήθηκαν  όπως οφείλονταν από την Δανειστρια Τράπεζα στην Δανειζόμενη Οφειλέτιδα.

  1.   Με την απόφαση του με στοιχεία: C -42/15 /11-09-2016 μεταξύ των διαδίκων Home Credit Slovakia και της Klàra Biròovà το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ έκρινε ότι :

     «Σε περίπτωση κατά την οποία δανειακή τραπεζική σύμβαση παραπέμπει σε άλλο έγγραφο (συνοδευτικό) διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό αποτελεί αναπόσπαστό μέρος της οικείας συμβάσεως πιστώσεως, το εν λόγω έγγραφο όπως και η ίδια η σύμβαση, πρέπει να καταρτίζεται εγγράφως ή επί άλλου σταθερού μέσου και να παραδίδεται πράγματι στον καταναλωτή πριν από την σύναψη της συμβάσεως , έτσι ώστε να του παρέχεται η δυνατότητα να λάβει γνώση του συνόλου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του πριν υπογράψει.».

     3.  Η άνω τακτική της μη παροχής δυνατότητας ελέγχου των όρων της συμβάσεως δανείων από τους δανειολήπτες είναι πάγια τακτική των ελληνικών τραπεζών που έρχεται σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο το οποίο αποτελεί πια και Εθνικό Δίκαιο και την Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αντίκειται δηλαδή στους νόμους συνεπώς είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι :

Οι δανειολήπτες έχουν δικαίωμα για τον επανέλεγχο και την επαναδιαπραγμάτευση των πιστωτικών τους συμβάσεων.

 Το Γραφείο μας πάντα ενημερωμένο, και έχοντας ειδικό Διαπραγματευτη - Διαμεσολαβητή για τα άνω κοινωνικά και οικονομικά θέματα που έχουν διαλύσει και την Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία, είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου δανειολήπτη για την καίρια και αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, καθ όλες τις ημέρες και ώρες : 

  1. Μέσω e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  2. Mέσω τηλεφώνου : 2103800306
  3. Μέσω fax : 2106427335
  4. Μέσω επιστολής στην διεύθυνση : Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27                 

                                                               Αθήνα, Τ.Κ. 11475   

                                                                 

Μαρία Ροκάνη

Δικηγόρος

www.law-nous.gr

LAW NOUS

Δικηγορικό Γραφείο Μαρία Ροκάνη

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε νομικό θέμα σας απασχολεί και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε με τον πιο σωστό τρόπο.

 Μέλος Δ.Σ.Α

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο

+30 2103800306

Διεύθυνση

Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27
Αθήνα ΤΚ: 11475  Ελλάδα

Έναντι Εφετείου ΑθηνώνΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ