ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν οι τράπεζες διαβιβάζουν προσωπικά δεδομένα πελάτη σε εισπρακτικές         εταιρείες για την είσπραξη οφειλών τους είναι απολύτως απαραίτητη η προηγούμενη ξεκάθαρη ενημέρωση του πελάτη και η ρητή και σαφής συγκατάθεση του σε αυτό.

  1. Ελληνικό Δικαστήριο έκρινε πρόσφατα υπόθεση όπου Τράπεζα, αφού συνέλεξε κατά την κατάρτιση δανειακής σύμβασης τα προσωπικά δεδομένα  οφειλέτη,  τα διαβίβασε προς την εισπρακτική εταιρεία μαζί με το οικονομικό δεδομένο για το ύψος της οφειλής του δανείου, παρανόμως αφού ουδέποτε την ενημέρωσε εγγράφως και εκ των προτέρων για την επικείμενη διαβίβαση τους αλλά ούτε και εκ των υστέρων.  
  2. Η Εισπρακτική εταιρεία με τους υπαλλήλους της, παρανόμως επεξεργάστηκε τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη, αφότου προηγουμένως τα είχε συλλέξει παρανόμως από την Τράπεζα, τα καταχώρισε στο προσωπικό της αρχείο (ηλεκτρονικό υπολογιστή) ακολούθως τα χρησιμοποίησε χωρίς ποτέ να ενημερώσει τον οφειλέτη για το ότι τα έχει λάβει, για το όνομα του υπευθύνου επεξεργασίας και για το σκοπό της επεξεργασίας τους.
  3. Οι συνεχείς κλήσεις των υπαλλήλων της εισπρακτικής εταιρείας προκάλεσαν στον οφειλέτη ψυχική αναστάτωση, από το γεγονός ότι τα απόρρητα κατά τον ως άνω νόμο προσωπικά δεδομένα του είχαν ανακοινωθεί και διαρρεύσει χωρίς καμιά ενημέρωση του σε τρίτους.
  4. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι παράνομες και υπαίτιες (από πρόθεση) πράξεις και παραλείψεις της Τράπεζας, της Εισπρακτικής Εταιρείας και των υπαλλήλων τους προσέβαλαν την προσωπικότητα του οφειλέτη και προκάλεσαν σ' αυτόν σημαντική ηθική βλάβη, ενώ τα όργανα των εναγομένων, κατά την επεξεργασία (διαβίβαση, λήψη, καταχώρηση, χρήση) των προσωπικών δεδομένων του, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του, όφειλαν να γνωρίζουν την πιθανότητα επέλευσης της ηθικής βλάβης και του επιδίκασε σημαντική αποζημίωση.
  5. Ο πελάτης, έχει πάντα αξίωση χρηματικής ικανοποίησης για την ηθική του βλάβη από την παρενόχληση που υφίσταται από τις εισπρακτικές εταιρείες.
  6. To γραφείο μας , Law-Nous,  έχοντας μεγάλη εμπειρία από υποθέσεις που ήδη χειρίζεται κατά εισπρακτικών εταιρειών και ευαισθησία στα ανωτέρω θέματα, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για την προστασία των δικαιωμάτων του έναντι των άνω πρακτικών των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών.

     Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, καθ όλες τις ημέρες και ώρες : 

  1. Μέσω e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  2. Mέσω τηλεφώνου : 2103800306
  3. Μέσω fax : 2106427335
  4. Μέσω επιστολής στην διεύθυνση : Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27                 

                                                                   Αθήνα, Τ.Κ. 11475

                                                                   

Μαρία Ροκάνη

Δικηγόρος

www.law-nous.gr

LAW NOUS

Δικηγορικό Γραφείο Μαρία Ροκάνη

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε νομικό θέμα σας απασχολεί και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε με τον πιο σωστό τρόπο.

 Μέλος Δ.Σ.Α

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο

+30 2103800306

Διεύθυνση

Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27
Αθήνα ΤΚ: 11475  Ελλάδα

Έναντι Εφετείου ΑθηνώνΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ