ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 λήγει η προθεσμία άσκησης δικαστικής προσφυγής κατά της περιέλευσης στο Δημόσιο των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» που οι ιδιοκτήτες τους δεν τα δήλωσαν για οποιονδήποτε ή τα δήλωσαν λάθος γιατί κατά την νομοθεσία όποια ακίνητα δεν δηλωθούν στο Κτηματολόγιο εντός των προθεσμιών ή δεν διορθωθούν λάθη στην δήλωση τους χαρακτηρίζονται ως  «αγνώστου ιδιοκτήτη» και περιέρχονται στο Δημόσιο. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση για το ακίνητο. Εως τώρα, τα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα ανέρχονται σε περίπου 200.000.

2.  Στις 19 Νοεμβρίου 2018 θα αρχίσει η συλλογή των δηλώσεων για τα Δωδεκάνησα (Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος) και σταδιακά έως τον Φεβρουάριο του 2019 θα

επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας: Αγρίνιο, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αρτα, Λευκάδα.

3.  Η διάρκεια της συλλογής των δηλώσεων είναι τρεις μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και έξι μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού. Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων διενεργείται η προανάρτηση (η οποία γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά και διαρκεί 45 μέρες), η προσωρινή ανάρτηση (για διόρθωση τυχόν λαθών) και στη συνέχεια η ανάρτηση που είναι δυο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για τους κατοίκους εξωτερικού.

4.  Η μη συμμετοχή στην άνω διαδικασία συνεπάγεται την απώλεια των ιδιοκτησιακών τίτλων των ιδιωτών οι οποίοι πρέπει εφόσον το επιθυμούν να σπεύσουν να τους δηλώσουν.

5.  To γραφείο μας , Law-Nous,  έχοντας μεγάλη εμπειρία από υποθέσεις του κτηματολογίου που ήδη χειρίζεται για δηλώσεις ακινήτων, διορθώσεις στοιχείων και διεκδικήσεις ακινήτων και με ανάλογη ευαισθησία στα ανωτέρω θέματα, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για την προστασία των δικαιωμάτων του.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, καθ όλες τις ημέρες και ώρες : 

  • Μέσω e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Mέσω τηλεφώνου : 2103800306
  • Μέσω fax : 2106427335
  • Μέσω επιστολής στην διεύθυνση : Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27  Αθήνα, Τ.Κ. 11475

 Μαρία Ροκάνη

Δικηγόρος

Παρ’ Αρείω Πάγω

www.law-nous.gr

LAW NOUS

Δικηγορικό Γραφείο Μαρία Ροκάνη

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε νομικό θέμα σας απασχολεί και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε με τον πιο σωστό τρόπο.

 Μέλος Δ.Σ.Α

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο

+30 2103800306

Διεύθυνση

Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27
Αθήνα ΤΚ: 11475  Ελλάδα

Έναντι Εφετείου ΑθηνώνΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ