ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας γεννιόμαστε εύθραυστοι, εύπλαστοι και μικροί έχοντας έτσι την ανάγκη των γονιών μας για να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε. Και όταν πια έχουμε μεγαλώσει αρκετά,  πρέπει να είμαστε ικανοί να αυτοσυντηρηθούμε, να προχωρήσουμε στην ζωή, να ακολουθήσουμε τα δικά μας όνειρα. Τέλος με την σειρά μας πρέπει να είμαστε ικανοί να  προστατεύουμε τους εαυτούς μας , αλλά και τους ανθρώπους που εξαρτώνται από εμάς.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουμε σαν τα δέντρα τα μεγάλα που αντέχουν στις  αντίξοες συνθήκες , τους δυνατούς ανέμους οποιασδήποτε κατεύθυνσης. Δηλαδή θα πρέπει να φτιάξουμε δυνατές και καλές ρίζες και πάνω σε αυτές να στηρίξουμε έναν δυνατό κορμό με γερά κλαδιά.

Για να γίνουν όμως αυτά θα πρέπει να ακολουθούμε κάποιους απλούς κανόνες που θα μας βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση και θα κάνουν ισχυρή την εσωτερική μας δύναμη εκεί δηλαδή που οι ‘’ρίζες και ο κορμός’’ οφείλουν να είναι ισχυρά και ανθεκτικά . Έτσι για να γίνουμε ισχυροί συναισθηματικά:

 1. Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να είμαστε ΚΑΙ μόνοι μας, για όσο χρόνο απαιτηθεί να είμαστε μόνοι. Οι στιγμές που θα είμαστε ή θα αισθανόμαστε μόνοι θα πρέπει να μην μας φοβίζουν ,  αλλά αντίθετα θα πρέπει να αισθανόμαστε ότι ‘’πατάμε’’ γερά στα πόδια μας και μπορούμε να συνεχίσουμε να κατακτήσουμε, και μόνοι,   τους στόχους μας.

 2. Δεν θα πρέπει να ζούμε στο παρελθόν. Το παρόν είναι που μας ενδιαφέρει και σε αυτό είναι που πρέπει να βασιζόμαστε. Το παρελθόν μας διδάσκει , μας θυμίζει πρόσωπα και πράγματα , μας βοηθά και μας μαθαίνει πώς να προχωρούμε μπροστά,  όμως δεν θα πρέπει να ζούμε εκεί,  αλλά να ζούμε στο τώρα και να προετοιμάζουμε το αύριο.

 3. Ο κόσμος που ζούμε, δεν μας κάλεσε για να έρθουμε. Ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο γιατί κάποιοι,  ‘’οι γονείς μας’’ το αποφάσισαν και το υλοποίησαν. Έτσι λοιπόν ο κόσμος γύρω μας δεν οφείλει να μας δώσει τίποτα. Ότι και αν θέλουμε, θα πρέπει να το βρούμε , αφού το βρούμε να μάθουμε πως να το διεκδικήσουμε, και αφού το μάθουμε και αυτό , θα πρέπει να πάμε να το διεκδικήσουμε. Τίποτα δεν θα μας δοθεί έτσι απλά , τίποτα δεν μας οφείλεται από τον κόσμο.

 4. Για ότι και αν κάνουμε βεβαίως δεν πρέπει να περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα. Για να δούμε αποτελέσματα θα πρέπει να κουραστούμε αρκετά από την προσπάθεια, να ιδρώσουμε από την επανάληψη , και τέλος να αμειφθούμε από το αποτέλεσμα. Αν κάτι θα είχε άμεσα αποτελέσματα,  θα ήταν απλό,  και βεβαίως θα το έκαναν  όλοι.

 5. Σε ότι και να κάνουμε,  ας μην περιμένουμε να ικανοποιηθούν όλοι όσοι και μας περιτριγυρίζουν. Κάθε κίνηση μας , κάθε ενέργεια μας , κάθε προσπάθεια μας, κάποιους θα τους ικανοποιήσει για το αποτέλεσμα , και κάποιους όχι. Η κάθε κίνηση μας, έχει ως βασικό αποτέλεσμα να ικανοποιήσει εμάς ως προσπάθεια,  να μας μάθει και να μας εκπαιδεύσει , αλλά και να βοηθήσει και να ικανοποιήσει κάποιον ή κάποιους από το περιβάλλον μας,  που επηρεάζονται έμμεσα ή άμεσα από αυτήν . Σε καμιά περίπτωση όμως δεν γίνεται για να τους ικανοποιήσει όλους.

 6. Στην προσπάθεια μας να κάνουμε κάποιες ενέργειες ή κινήσεις , κάνουμε λάθη,  ή απλώς δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα όπως θα θέλαμε. Δεν θα πρέπει όμως να ξοδεύουμε χρόνο για να λυπόμαστε τον εαυτό μας γι αυτό. Πάντα θα υπάρχει κάτι να κάνουμε για να αλλάξουμε μια κατάσταση , ή για να ξεφύγουμε από την κατάσταση που είμαστε και να βελτιωθούμε. Πάντα,  κάτι που μπορούμε να κάνουμε θα μας βελτιώσει έστω και λίγο. Αρά το να χάνουμε χρόνο, για να λυπόμαστε τον εαυτό μας,  δεν μας οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο σε μια κατάσταση απογοήτευσης , αποκλεισμού, σε μια μορφή κατάθλιψης.

 7. Δεν πρέπει ποτέ να αναλώνουμε χρόνο για πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Θα πρέπει μόνο να μας απασχολεί,  τι μπορούμε να κάνουμε για τα θέματα, που με την δική μας προσπάθεια, μπορούμε να τα αλλάξουμε, και για να είμαστε ακριβείς,  μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Για τα άλλα που δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και παρά ταύτα ασχολούμαστε ,  απλώς χάνουμε πολύτιμο χρόνο, χρόνο που είναι πολύτιμος για την ενασχόληση μας με πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε.

 8. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανένα άλλον να επηρεάζει τα συναισθήματα μας. Τα συναισθήματα που έχουμε, πρέπει να αναπτύσσονται για τους σωστούς λόγους,  και όχι να διαμορφώνονται κάθε φορά από αυτούς που μας περιβάλλουν. Σταθερά συναισθήματα σημαίνει ισορροπημένος άνθρωπος , άρα συνέπεια και σταθερότητα στα βήματα της ζωής του.

 9. Μην σκέφτεστε άσχημα ή με μίσος για τις επιτυχίες των άλλων. Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας από εμάς,  για την δική του επιτυχία. Η επιτυχία ή αποτυχία του άλλου,  δεν καθορίζει απαραίτητα και την επιτυχία ή την αποτυχία την δική μας.

 10. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε από τις δικές μας ευθύνες. Με το αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας,  μαθαίνουμε, ωριμάζουμε και προχωράμε μπροστά,  πλησιάζοντας πιο κοντά τον στόχο μας.

 11. Δεν πρέπει να σταματάμε με την πρώτη δυσκολία. Όπως έχουμε ήδη αναφερθεί και παραπάνω, αν ήταν εύκολο και χωρίς δυσκολίες και εμπόδια θα το έκαναν όλοι.

 12. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να πάρουμε ρίσκα που μπορούν να είναι ελεγχόμενα, με συγκεκριμένους όρους και προδιαγραφές ενεργειών. Άλλωστε , όπως λέει και η γνωστή ρήση:  ‘’Δεν πρόκειται να δεις νέους τόπους και νέα λιμάνια αν δεν είσαι διατεθειμένος να αφήσεις την ακτή πίσω σου.’’  


   

  Σταύρος Ριζάκος

  HR Business Consultant / Negotiator 

  https://mesolavitis.eu/#

LAW NOUS

Δικηγορικό Γραφείο Μαρία Ροκάνη

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε νομικό θέμα σας απασχολεί και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε με τον πιο σωστό τρόπο.

 Μέλος Δ.Σ.Α

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο

+30 2103800306

Διεύθυνση

Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27
Αθήνα ΤΚ: 11475  Ελλάδα

Έναντι Εφετείου ΑθηνώνΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ