Πώς να έχεις μια Ικανοποιημένη και Ευχάριστη ζωή..

Όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη ΓΗ έχουμε διαφορές μεταξύ μας, είναι αυτές που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους ομοίους μας, και ενώ είμαστε ίδιοι να είμαστε ταυτόχρονα και μοναδικοί. 

Όλοι μας, όμως, έχουμε ένα ιδιαίτερο κοινό, κάτι που μας κάνει όλους τους ανθρώπους να μοιάζουμε. Το κοινό μας στοιχείο είναι η ανάγκη μας να ζήσουμε μια ευτυχισμένη, μια ολοκληρωμένη, μια γεμάτη ζωή. Μια ζωή που να μας ικανοποιεί και να μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και ευχαριστημένοι.

Έτσι λοιπόν, σαν ανθρώπινα όντα που είμαστε, σε οτιδήποτε και να κάνουμε ψάχνουμε να δούμε το μήνυμα που κρύβεται πίσω, ψάχνουμε να βρούμε το μυστικό, με μοναδικό στόχο μας να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερα από κάθε εμπειρία, με σκοπό να νιώσουμε πλήρεις και ικανοποιημένοι με κάθε μας ενέργεια .

Το ερώτημα που τίθεται εδώ και αφορά τον κάθε ένα από εμάς είναι :

Τι κάνει τον κάθε ένα από εμάς ικανοποιημένο σε αυτή την ζωή ? Είναι τα πολλά χρήματα ό,τι πιο πολύ ποθείς στην πραγματικότητα? Η μήπως η ικανοποίηση σου κρύβεται πίσω από τις άψογες σχέσεις που θα ήθελες να έχεις με τους ανθρώπους που αγαπάς αλλά και γιατί όχι με όσους αποτελούν τον περίγυρο σου?  Η μήπως μια ζωή τακτοποιημένη και ήρεμη? Η θα σε ικανοποιούσε μια ζωή γεμάτη από επιτυχίες, φήμη και με πληρότητα σε ό,τι και αν κάνεις?

Παρακάτω θα περιγράψουμε μερικά απλά πράγματα που ίσως να σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου πιο ευχάριστη και ικανοποιητική, καθώς όλοι μας σε αυτόν τον πλανήτη έχουμε ΜΙΑ μόνο ευκαιρία για να πορευτούμε και πρέπει να πετύχουμε την δυνατόν καλύτερη ικανοποίηση μας.

Ζήσε, πραγματικά Ζήσε,  την κάθε σου στιγμή

Το σώμα σου ζει στο παρόν και όπως έχουμε πει και σε παλαιότερο άρθρο μας, χαρακτηριστικά η λέξη «παρόν» στα αγγλικά λέγεται «Present» που σημαίνει στα ελληνικά «δώρο» και είναι πραγματικά ΔΩΡΟ. Εξετάζοντας όμως από την αρχή το θέμα και από διανοητικής άποψης διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα για μας στο ΄΄παρόν΄΄ . Είναι σαφές ότι ζήσεις στο  ΄΄τώρα΄΄ αλλά πολύ συχνά το μυαλό σου ξεφεύγει και ΄΄ταξιδεύει΄΄ σε ένα μακρινό ή κοντινό παρελθόν ή ακόμα σε ένα φανταστικό – κατά την δική σου φαντασία – μακρινό ή κοντινό μέλλον.  Για αυτούς τους λόγους , μεμονωμένους , και όλους μαζί , ΄΄χάνεις΄΄ πολλές φορές την σύνδεση με το παρόν  δηλαδή με την τρέχουσα στιγμή μέσα στην οποία ζείς , με το σημαντικό για σένα ΄΄ΤΩΡΑ΄΄ .

Πολλοί Ψυχολόγοι λένε,  ότι αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κάποιος νιώθει σαν να είναι ‘’παγιδευμένος στο παρελθόν’’  ή ακόμα , είναι ο λόγος που ‘’φοβάται το μέλλον’’ . Είναι παράλληλα και ο λόγος που μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι οι μέρες που ζεις είναι τόσο ‘’μικρές και σύντομες’’ ή ακόμα να έχεις την αίσθηση ‘’ ότι δεν σου φτάνει ο χρόνος ‘’ .

Δεν καταλαβαίνεις ότι με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης του ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΟΥ, χάνεις την ευκαιρία να φτιάξεις τις αναμνήσεις σου, χάνει την μοναδική ευκαιρία που έχεις να ζήσεις την δική σου ζωή. Το τι συμβαίνει ΣΤΟ ΤΩΡΑ, αυτό,  θα πρέπει να είναι το μεγαλύτερο σου ενδιαφέρον, καθώς το τώρα έχει μεγάλη επίδραση στο ποιος ή ποια θα είσαι στο μέλλον σου.

 

Μην ακολουθείς το κοπάδι , πήγαινε όπου σε πηγαίνει η καρδιά και το μυαλό σου

Οι παραπάνω λέξεις απαιτούν να είσαι ικανός και να έχεις θάρρος, ώστε να στηρίξεις τις δικές σου αποφάσεις – απαιτούν να είσαι άνθρωπος με αποφασιστικότητα ώστε να σταθείς στη θέση σου και κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό την κατάλληλη στιγμή. Οι μεγάλοι της Ανθρώπινης ιστορίας,  όπως αυτή έχει καταγραφεί , όπως π.χ. ο Νίκολας Τέσλα,  αν και όλοι όσοι τους περιτριγύριζαν διαφωνούσαν, στάθηκαν όρθιοι και στήριξαν με σθένος αυτό που πίστευαν δημιουργώντας πράγματα μεγαλειώδη, που έμειναν στην ιστορία για πάντα.

Εμείς όλοι, όπως είπαμε παραπάνω  ζούμε διαφορετικές ζωές .Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές επιθυμίες και ανάγκες για να καλύψει. Για να ζήσει όμως ο καθένα μας τη ζωή του, για να νιώθει ικανοποιημένος , θα πρέπει να φέρει στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και να ανακαλύψει πιο είναι το πραγματικό του πάθος γι αυτήν την ζωή. Έτσι θα μπορέσει ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι (ή θα το δημιουργήσει ) και θα γίνει μια ακτίνα φωτός, σε έναν κατά τα άλλα σκοτεινό κόσμο.

 

Μάθε και  Κατανόησε τις  διαφορετικές μορφές της επιτυχίας

Σε μια κοινωνία που όλα, μα πραγματικά όλα,  κατευθύνονται και κινούνται με βάση το χρήμα, είναι πλέον κοινότυπη η παρανόηση και η λάθος αντίληψη του τι είναι επιτυχία. Καθώς επιτυχία για τους περισσότερους θεωρείται το «πόσα κερδίζεις, πόσο μεγάλο σπίτι έχεις, ή πόσο ακριβό είναι το αυτοκίνητο που οδηγείς». Το χρήμα, χωρίς καμιά αμφιβολία θεωρείται ότι είναι το σπουδαίο πράγμα.

Εντούτοις, υπάρχουν μορφές επιτυχίας και άρα ευτυχίας που έχουν αποδειχθεί πιο σπουδαίες και μεγαλύτερης αξίας από το χρήμα. Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι ανθρώπινες σχέσεις, η επαγγελματική καριέρα που γίνεται με γνώμονα την ευτυχία και είναι πηγή ευτυχίας όπως πχ όταν κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα – κλπ .  Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση που παρέχουν αυτά μπορεί να είναι πολύ σημαντικότερες από το να είσαι πλούσιος…!!

 

Μάθε να χρησιμοποιείς τα εμπόδια ως οδηγό για την επιτυχία σου

Στο δρόμο που έχεις επιλέξει να ακολουθήσεις ή να δημιουργήσεις βρίσκονται εμπόδια που μπορούν να σε σταματήσουν. Όμως αυτά που στέκονται μπροστά σου και τα χαρακτηρίζεις ως εμπόδια , ΄΄ είναι ο δρόμος σου.΄΄  Τα εμπόδια αυτά μπορούν να μεταβληθούν και να σου δείξουν την ΄΄σωστή κατεύθυνση ΄΄ του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσεις, με άλλα λόγια γίνονται  το κατάλληλο κομμάτι του δρόμου που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία, στην ικανοποίηση, στην ευχαρίστηση. Μεγάλα πράγματα συμβαίνουν συνήθως στους ανθρώπους ,  σε σημεία καμπής του δρόμου που ακολουθούν και αυτό γιατί οι άνθρωποι συναντούν  και αντιμετωπίζουν δυσκολίες πριν από μεγάλες επιτυχίες.

Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσεις προβλήματα και δυσκολίες, δες τα σαν σημεία καθοδήγησης, σαν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις για να επιτύχεις αυτό που πραγματικά θέλεις.  

 

Να έχεις ως στόχο σου την βελτίωση σου και όχι την τελειότητα

Όταν κοιτάμε τα παραπάνω θέματα κάπως επιφανειακά, η βελτίωση και τελειότητα είναι και τα δύο πολύ καλά πράγματα και θέλουμε να τα επιτύχουμε και τα δύο. Εντούτοις, μια από τις δύο προηγούμενες λέξεις προκαλεί φόβο και δυσκολεύει την δυνατότητα μας να την πλησιάσουμε και να την ολοκληρώσουμε, ενώ ταυτόχρονα η άλλη έχει μέσα της την ικανότητα να δημιουργεί την αίσθηση της εμπιστοσύνης και δημιουργικότητας. Μπορείς να καταλάβεις όμως ποια είναι ποια ?

Είναι πάρα πολύ απλό. Το να στοχεύεις στο τέλειο είναι από κάθε άποψη, από όποια πλευρά και αν το δεις, αξιοθαύμαστο και αξιοσέβαστο για τον οποιονδήποτε. Αλλά δεν είναι πάντοτε και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Το να είσαι τελειομανής, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, μπορεί να σε κάνει να φτάσεις σε ‘ένα είδος ‘’ παράλυσης ‘’  καθώς τις περισσότερες φορές προκαλεί ένα είδους φόβου – «δεν θα το φτάσω ποτέ «–  της προσπάθειας για να το αποφύγεις,  και τελικά να μην το επιτύχεις ποτέ. Καθώς θες να κάνεις κάτι  ‘’τέλεια ‘’ , ο φόβος που θα έχεις για πιθανά ψεγάδια αυτού που θα κάνεις, είναι δυνατόν να σε αποτρέπει από το να επιχειρήσεις την ενέργεια, καθώς αυτή σου δημιουργεί στρες, και τελικά εγκαταλείπεις συνολικά το όλο εγχείρημα !   

Από την άλλη πλευρά η πρόοδος και η βελτίωση σου επιτρέπει να κάνεις λάθη, σου δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν είναι απαραίτητη η ‘’ τελειότητα ‘’ αρκεί να βελτιώνεσαι κάθε μέρα που περνάει. Η βελτίωση αυτή σου αυξάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου,  και την αυτοπεποίθηση για την αποτελεσματικότητα σου και τελικά σε οδηγεί κατευθείαν στην ικανοποίηση , λόγω της αυτό-βελτίωσης σου αλλά και στην ευτυχία σου δηλαδή στην ευχαριστημένη και ικανοποιημένη ζωή.

 

Πως μπορεί ο Coach  να σε βοηθήσει.

Ο Coach είναι αυτός ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που θα σε βοηθήσει να μάθεις και να δεις ποιό είναι το σήμερα, να το αγκαλιάσεις και να μάθεις να δημιουργείς τις αναμνήσεις της ζωής που ζεις. 

Θα σε καθοδηγήσει μέσα από δικές σου εσωτερικές  αναζητήσεις,  να βρεις  όλα εκείνα που σε κάνουν πιο ικανοποιημένο/η, πιο ευχαριστημένο/η  και πιο ευτυχισμένο/η. Με την βοήθεια του, θα ισχυροποιήσεις τα κρυμμένα χαρίσματα σου, πετυχαίνονται μικρούς στόχους κάθε φορά και θα μπορέσεις έτσι να υποστηρίξεις τις θέσεις και τις επιλογές σου απέναντι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε.

Η όλη σου προσοχή, με την βοήθεια του Coach, θα στραφεί προς του στόχους σου και η καθημερινή σου αυτό-βελτίωση σου θα σε οδηγήσει πιο γρήγορα στις επιτυχίες που επιθυμείς, με αποτέλεσμα την ικανοποίηση σου για τον δρόμο που ακολουθείς, θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια που σε ανακόπτουν και τελικά θα σε οδηγήσει στην ευτυχία σου!

Αν πραγματικά επιθυμείς να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή της ζωής σου

 

Σταύρος Ριζάκος

HR Business Consultant / Negotiator 

https://mesolavitis.eu/#

 

LAW NOUS

Δικηγορικό Γραφείο Μαρία Ροκάνη

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε νομικό θέμα σας απασχολεί και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε με τον πιο σωστό τρόπο.

 Μέλος Δ.Σ.Α

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο

+30 2103800306

Διεύθυνση

Κυρίλλου Λουκάρεως 25-27
Αθήνα ΤΚ: 11475  Ελλάδα

Έναντι Εφετείου ΑθηνώνΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ